Mateja in Coaching with Lia Bordon

Kako je Mateja spremenila svoj pogled na kariero in družino

Mateja je delovnik pogosto začenjala s kavo v svoji najljubši kavarni, opazovala mimoidoče in razmišljala o svojem življenju. Bila je direktorica v uspešnem podjetju, žena in mati dveh otrok. V dosežkih so ji le redki segli blizu, a kaj ko je ves čas čutila pritisk, da mora biti popolna v vseh svojih vlogah. Vse pogosteje jo je moril občutek, da se je izgubila v vrtincu ambicij, obveznosti in pričakovanj. Njena kariera je bila na vrhuncu, vendar je to pomenilo tudi dolge ure v pisarni, pogosta potovanje in vse manj časa zase, za moža in družino. Otroka sta odraščala mimo njej, mož se je pritoževal, da ga zanemarja. Matejo so razjedali občutki krivde, ko je razmišljala o sebi in družini, in pritiski povezani s poslovnimi cilji. Ujeta med dvema svetovoma ni znala najti ravnovesja.

Prvi koraki k spremembi

Mateja je v prvi coaching uri spoznala, da problema ne more rešiti tako, da se bo nase, na družino in kariero osredotočala ločeno. V račun je bilo treba vzeti celotno perspektivo življenja. Svoje izzive, strahove, vrednote in hotenja je raziskala z integralnim IAC pristopom. Ugotovila je, da njena težava ni v tem, da ima preveč obveznosti. Njena težava je bila v tem, kako je svoje obveznosti dojemala in kako se je z njimi soočala.

Odkrivanje ravnovesja

S sistematičnim integralnim pristopom je Mateja začela razumeti širšo perspektivo svojega izziva. Odkrila je način, kako lahko vzpostavi ravnovesje med kariero, časom zase in za družino. Namesto da bi se osredotočala zgolj na to, kaj vse mora še storiti, je začela razmišljati o tem, kaj si resnično želi početi.

Nove strategije za stare izzive

Mateja je skozi IAC pristop našla drugačne rešitve, takšne, ki jih prej ni videla. Razvila je nove strategije za obvladovanje pritiskov v službi in premagovanje nenehnega občutka krivde zaradi premalo časa zase, za moža in otroke. Začela je delegirati nekatere naloge v pisarni, našla je čas, ki ga je krvavo potrebovala za sprostitev in se osredotočila na kakovostno preživljanje časa z družino. Ugotovila je, da je ključ do ravnovesja v tem, da se osredotoči na tisto, kar je resnično pomembno.

Nov začetek

Danes Mateja živi drugače. V karieri je uspešnejša kot prej, ker je zaradi boljšega počutja veliko bolj produktivna in ustvarjalna. A kar je Mateji še bolj dragoceno, je čas, ki ga preživlja sama s sabo in s svojimi najdražjimi. Ni ji več treba izbirati med kariero, časom zase in družino, našla je ravnovesje, ki ga je obupano iskala.

Zaključek

Matejina zgodba je lahko navdih vsem, ki se soočamo z izzivi sodobnega časa. Je dokaz in vzpodbuda, da se s pravim pristopom in podporo da najti harmonijo med vlogami in pričakovanji, ob katere trčimo v izražanju svoje pristnosti. Le želeti si je treba dovolj močno in biti pripravljen narediti spremembe, ki nas pripeljejo do drugačnih rezultatov. Prvi korak je, da poiščemo pomoč, ko izziva ne zmoremo rešiti sami.

Scroll to Top