O meni

Ime mi je Lia. Sem ustanoviteljica Akademie Authentie, profesionalna coachinja pristnosti za ženske, psihoterapevtka, predavateljica, članica Združenja za povezovanje strokovnjakinj in promocijo znanja ONA VE ter Mednarodne coaching zveze (ICF). Z bogato zakladnico znanj iz izkušenj pomagam tistim, ki trčijo v na videz nepremostljive izzive življenja.

Ustanoviteljica akademie authentie
coachinja pristnosti za ženske
Psihoterapevtka
Predavateljica

"Bodi, kar si. Bodi Ti!"

Mag. Lia bordon

Moj osebni klic pristnosti me je peljal po pestri študijski poti, skozi raznolike poklice in udejstvovanja, ki na videz nimajo nič skupnega. Študiju varstvoslovja sem dodala magisterij znanosti iz državnih in evropskih študij ter fakultativni študij transpersonalno-kognitivne psihoterapije in coachinga. V iskanju odgovorov na ključna vprašanja – kdo sem, zakaj sem tu, kaj je moj namen – sem se poglobila v raziskovanje psihadelikov in njihovih učinkov na duševno zdravje. Raziskovala sem različne tehnike in pristope, s katerimi si lahko pomagamo v iskanju osebnega in duhovnega napredka.

Poklicno pot sem začela kot novinarka in voditeljica dnevno-informativnih oddaj na Radiu Slovenija, jo nadaljevala v razvoju nepremičninskih projektov, za tem ustanovila podjetja za osebno in poslovno svetovanje, bila sem vodja Gasilske šole ter vodja Centra za obveščanje Republike Slovenije na Upravi RS za zaščito in reševanje. Moje delo je bilo ves čas tako ali drugače povezano z vodenjem ljudi in projektov na različnih ravneh zahtevnosti ter s kriznim upravljanjem. Poklicno in prostovoljno sem se udejstvovala doma in v tujini, med drugim sem bila leta 2021 vodja 2. odprave mednarodne misije za gašenje katastrofalnega požara v naravi v Severni Makedoniji.

Moje življenje v veliki meri zaznamuje moja osebna okoliščina. Rodila sem se kot ženska, ki ji je bil ob rojstvu pripisan moški spol. V meni povsem tuji vlogi sem skladno z družbenimi pričakovanji skušala živeti štiri desetletja. Pri 42 letih sem si dopustila dati prednost najbolj ranljivemu delu svoje pristnosti. Vstopila sem v tranzicijo, v potrditev spola, ki ga od nekdaj doživljam v sebi. Vse, kar sem ustvarjala desetletja, se je čez noč sesulo v prah.  Življenje sem si z ženo in otroki morala postavila na novo, v novem okolju, z novimi ljudmi. Bilo je nepredstavljivo mučno, boleče in težko, vendar čez vse nagrajujoče.

Zdaj živim tako, kot sem že v otroštvu čutila, da bi bilo prav – iskreno in avtentično ter z enim samim namenom: v življenju nabrano znanje in izkušnje uporabiti za doprinos drugim, morda tudi vam. Vodim seminarje, delavnice in predavanja, kot profesionalna coachinja se posvečam predvsem ženskam, ki si želijo pristnega življenja in udejstvovanja v svojem poklicu. Skupaj lahko najdeva pot onkraj tabujev, družbenih vzorcev in omejujočih prepričanj, ki vas držijo proč od tega, kar si želite biti, kar si želite živeti. Skupaj lahko najdeva pot do pristnega izražanja sebe na vseh življenjskih področjih. Niste sami. Tu sem, za vas.

Scroll to Top