Lia_Sara_Bordon_Lovim_ravnotezje_z_Nino_Gaspari

Lovim ravnotežje – Ljubezen premaga vse ali kako se ljubezen okrepi skozi tranzicijo – Lia in Sara Bordon

V 162. epizodi podcasta gostim dve navdihujoči sogovornici – Lio in Saro Bordon. Lio ste lahko spoznali v 160. epizodi tega podcasta in v bonus delu, ki sem ga objavila pred tem pogovorom. V njem lahko slišite Liino življenjsko zgodbo.

Lia se je rodila kot ženska, ujeta v moškem telesu. Že kot otroka so jo privlačile stvari, ki naj bi bile všeč punčkam, ne pa fantom. Zaradi prostora in časa, v katerem je odraščala, je svoje občutke v otroštvu potlačila, dokler niso pri dopolnjenih 42 letih ponovno planila na dan.

Lia je svojo zgodbo javno delila lansko poletje in postala ena od najbolj prepoznavnih glasov transspolnih oseb pri nas. Skozi svojo zgodbo sporoča, da transspolnost ni bolezen, da je ni mogoče pozdraviti ali z njo okužiti koga drugega.

Ob Lii je danes tudi njena žena Sara, ki v pogovoru deli svojo izkušnjo in pot, ki se je začela z Liino tranzicijo. Zelo iskreno spregovori o tem, kako se je počutila, ko ji je Lia prvič povedala za svoje spoznanje, česa se je najbolj bala in kakšen je danes njun odnos. Lia in Sara sta namreč še vedno poročeni, njun odnos pa nikoli ni bil bolj hramoničen.

Lovim ravnotežje – Ljubezen premaga vse ali kako se ljubezen okrepi skozi tranzicijo – Lia in Sara Bordon

Bonus – Lia Bordon – Ženska, ki se je rodila v moškem telesu (uvod v epizodo Ljubezen premaga vse)

Scroll to Top